De kans bestaat dat je voor je theorie-examen zakt. Het auto theorie-examen is namelijk geen gemakkelijk examen. Ongeveer de helft (44%) slaagt de eerste keer voor zijn auto theorie-examen. Wanneer ben je geslaagd voor je theorie-examen? En hoe verhoog je jouw slagingskans?
De uitslag
Aan het einde van je theorie-examen krijg je direct te zien of je geslaagd of gezakt bent. Hoeveel fouten je mag maken op het examen hangt af van het onderdeel. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan je er 13 of meer goed moet beantwoorden. Dit onderdeel lijkt makkelijk, maar vergis je hier niet in. In het onderdeel verkeersregels mag je maximaal twee fouten maken. Je dient 10 van de 12 vragen goed te beantwoorden.In het onderdeel verkeersinzicht moet je 25 van de 28 vragen goed beantwoorden. Je mag hier dus maximaal drie fouten maken. Geslaagd? Proficiat, je kan nu al een stuk veiliger de weg op. Je weet hoe hard je op welke wegen mag rijden, welke regels er gelden en wat je moet doen bij pech. Heb je straks je rijbewijs en krijg je autopech? Ga dan naar garage Eindhoven.
Tips
Het is belangrijk om je goed voor te bereiden en de theorie kent voordat je naar een CBR-examenlocatie gaat. Begin met het leren uit het boek en maak daarna oefenexamens. Kies altijd voor de betaalde oefenexamens, want deze zijn veel lastiger dan de gratis oefenexamen en komen meer overeen met het echte examen.
Leer gespreid
Weet jij bij welk waarschuwingslampje naar garage Eindhoven moet rijden? Nee, neem de tijd om je theorie goed voor te bereiden door gespreid te leren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen makkelijker feiten onthouden als ze iets over een lange periode leren dan dat ze alles in korte tijd in hun hoofd stampen.
Herhalen en nog een herhalen
Als je theorie een keer door hebt genomen, is het belangrijk om deze te blijven herhalen. Je kunt een samenvatting maken van de dingen waar je nog moeite mee hebt. Deze samenvatting lees je ook nog een aantal keer door. Je kunt je geleerde stof ook herhalen door oefenexamens te maken. Aan de onderdelen die je fout maakt op een oefenexamen, moet je nog wat extra aandacht besteden. Test vervolgens aan de hand van een ander oefenexamen of je de stof nu beter beheerst. Elk oefenexamen bestaat uit andere vragen. Zorg dat de stof waar je nog steeds fouten in maakt regelmatig blijft herhalen.
Vertrouw op jezelf
Een goede voorbereiding is het halve werk! Durf op jezelf te vertrouwen tijdens het auto theorie-examen en probeer niet te veel te twijfelen. Weet je een antwoord niet? Probeer dan altijd een gokje te wagen, niet ingevuld is altijd fout.